Missie Márquez in Colombia (deel 7, 8 en 9)

Missie Márquez is een twaalfdelige theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez. Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk: haar oudoom Kees van den Broek maakte de Nederlandse vertaling en zij erfde de royalty’s. Nu is het Karlijns missie om samen met haar kompanen een theatrale vertaling te maken van het boek.

In Colombia

In Missie Márquez in Colombia vlucht Kompagnie Kistemaker, door een uit de hand gelopen rechtenoorlog met de uitgever van het boek, naar Colombia. Vermomd als filmploeg reizen ze door het land van Honderd jaar eenzaamheid. Met de foto van oudoom Kees als mascotte onder de arm wordt Kompagnie Kistemaker meegezogen in een vervreemdende trip langs sjamanen, professoren, leguanen en grensposten. Verbazingwekkender is nog dat de inhoud van het boek zich op wonderlijke wijze aan hen blijft opdringen.

Scènefoto's

Credits

Regie, tekst & spel Karlijn Kistemaker
Muziek & spel Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener & Freek den Hartogh
Voice-over Olinda Larralde Ortiz
Scenografie Calle de Hoog
Assistent scenografie Mirja Bons
Dramaturgie Céline Buren
Productie Laura Savelkoul
Techniek Lucas de Groen & Max Auer

Camera Hans Bouma
Montage Juan Morales Calvo
Video Daan Hazendonk
Publiciteit Michelle Roos
Grafisch vormgeving Frank & Michiel
Fotografie Bart Grietens
Zakelijke leiding Jimmy-Pierre de Graaf

Met dank aan Lówie Smink, Alejandra Zabala Paez, Niels Runderkamp, Igor Sorko, Simone Hogendijk, Marijke Schaap, Dennis Molendijk, Marga Kroodsma, Theater Walhalla, Oerol Festival, Jonge Harten Festival

Mede mogelijk gemaakt door Lira Fonds, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Melanie, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds 21, Kunstraad Groningen & Norma Fonds.