Missie Márquez In Colombia (7, 8 & 9)

Missie Márquez is een 12-delige theaterserie geïnspireerd op het beroemde boek Honderd jaar eenzaamheid van de schrijver Gabriel García Márquez. Door een speling van het lot is theatermaker Karlijn Kistemaker onlosmakelijk verbonden met dit meesterwerk. Haar oudoom Kees van den Broek maakte de Nederlandse vertaling en zij erfde de royalty’s. Nu is het Karlijn’s missie om samen met haar kompanen een theatrale vertaling te maken van het boek.

In deel 7, 8 & 9 vlucht Kompagnie Kistemaker door een uit de hand gelopen rechtenoorlog naar Colombia. Vermomt als filmploeg reizen ze door het land van Honderd jaar eenzaamheid. Met de foto van oudoom Kees als mascotte onder de arm wordt Kompagnie Kistemaker meegezogen in een vervreemdende trip langs sjamanen, professoren, leguanen en grensposten. Verbazingwekkender is nog dat de inhoud van het boek zich op wonderlijke wijze aan hen blijft opdringen.

Kom naar de Zuid-Amerikaanse bioscoop en sluit je aan bij deze literaire safari waarbij theater en film, werkelijkheid en illusie zich op natuurlijke wijze verenigen.

De delen 7, 8 & 9 worden als drieluik op één avond gespeeld. Het is niet noodzakelijk om de vorige delen gezien te hebben. U kunt vanaf hier instromen!
Concept, tekst & spel: Karlijn Kistemaker
Muziek & spel: Chris Koopman, Simon Heijmans, Sophie Höppener & Freek den Hartogh
Voice-over:Olinda Larralde Ortiz
Scenografie: Calle de Hoog
Dramaturgie: Céline Buren
Productie: Laura Savelkoul
Techniek:Lucas de Groen & Max Auer
Camera: Hans Bouma
Montage: Juan Morales Calvo
Video: Daan Hazendonk
Grafisch vormgeving: Frank & Michiel
Assistent scenografie: Mirja Bons
Zakelijke leiding: Jimmy-Pierre de Graaf

Met dank aan: Lówie Smink, Alejandra Zabala Paez, Niels Runderkamp, Igor Sorko, Simone Hogendijk, Marijke Schaap, Dennis Molendijk, Marga Kroodsma, Theater Walhalla, Oerol Festival, Jonge Harten Festival

Mede mogelijk gemaakt door: Lira Fonds, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stichting Melanie, Prins Bernard Cultuurfonds, Fonds 21, Kunstraad Groningen, Norma Fonds.

missie marquez