Radio Diarabi

Dé amoureuze piratenzender voor iedereen die dezelfde golflengte zoekt

Deze productie is geannuleerd vanwege persoonlijke omstandigheden. 

Vanuit een geheime studio in een tuinhuisje te Assen-Oost tunet piratenzender Radio Diarabi in op interculturele love stories. Want overbruggen liefde én muziek niet alle verschillen? Het publiek is getuige van een live-uitzending en reist op swingende wijze met de Kompanen mee tussen West-Afrika en Noord-Nederland.

Radio Diarabi is een voorstelling over de rijkdom van twee bij elkaar gebrachte culturen en koppelt grote vragen over exotisme, white saviourism, culturele toe-eigening en dekolonisatie aan hoogstpersoonlijke dillema’s. Zo maken we kennis met de familie Diatta uit Kafountine: de familie van de man waarop de moeder van theatermaker Karlijn Kistemaker in 1991 verliefd werd en die het hele leven van de Kistemakers op zijn kop zette. Dit verhaal wordt geflankeerd door verhalen van andere interculturele stellen en dat van de gerenommeerde percussionist Pape Seck, muzikant en ras-Drent Chris Koopman, en percussionist en creatief producent Jimmy-Pierre de Graaf.

Aftastend en uit de bocht vliegend, met nuance, nieuwsgierigheid en humor onderzoekt het viertal de complexe verhalen van interculturele liefdes. Want Kompagnie Kistemaker is ervan overtuigd dat als het ingewikkeld wordt theater, muziek, humor en liefde DE ingrediënten zijn om te verbinden.

Credits

Concept, regie & spel: Karlijn Kistemaker
Muziek & spel: Chris Koopman, Jimmy-Pierre de Graaf, Pape Seck
Dramaturgie: Céline Buren
Decor: Calle de Hoog
Kostuums: Eleftheria Lavdaki