Podcast in de maak

21 maart 2023

Vrolijk nieuws! De Kompagnie werkt aan een podcast. Release: september 2023. Voor de voorstelling BRAM (Oerol 2023) ontrafelen Karlijn Kistemaker en Daniel Cornelissen Daniels familiegeschiedenis. Podcastmaker Serin Utlu volgt hen op de voet met een microfoon. Het drietal vraagt zich af: Wie was Daniels oma, Brammetje Cox? En waar is eigenlijk Daniels verdwenen opa?

In een vierdelige podcast onderzoeken Serin, Karijn en Daniel het spanningsveld tussen kunstenaarschap en moederschap. Tussen huiselijk geluk en carrièremoves. Toen en nu. Serin raakt aan de praat met moeders in een speeltuin. En gedrieën spreken ze met oude bekenden van Bram: kunstenaars, buren en vrienden van vroeger. Ze bellen aan bij een verzorgingshuis en de Raad voor de Kinderbescherming. Maar, er zijn gevoeligheden. Is het eigenlijk wel aan Karlijn, Daniel en Serin om andermans verhalen in de openbaarheid te brengen?

Serin Utlu, actrice en podcastmaker, is de drijvende kracht achter de podcast: “Ik ben altijd geïnteresseerd in persoonlijke verhalen, in kleine geschiedenissen. Welke keuzes maken mensen en waarom? In mijn podcasts of radiodocumentaires reflecteer ik daarop. Kijk naar Brammetje Cox. Zij verkiest in haar leven de kunst boven haar gezin. Daar gaat ze heel ver in. Dat is een keus die mij als kunstenaar en als moeder persoonlijk raakt. En Daniel en Karlijn denken daar weer anders over. De podcast is behalve een onderzoek naar Brams leven, ook een gesprek tussen ons drieën.”