22 december: Opgebrand, een lichte avond over de lows van het leven.

28 november 2023

Ho Ho Ho maar weer!

Op vrijdag 22 december host Kompagnie Kistemaker Opgebrand, een lichte avond over de lows van het leven. Als je de vooravond van de Kerstvakantie al op je tandvlees loopt, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Vier met ons de overprikkeling in de langste nacht van het jaar. Wees welkom in Arnhems Literair Café Libertas!

Wat kan je verwachten? Wij slepen je door een avond vol ontvlammend programma.

Burn Out Band – Kompagnie Kistemaker
Deze band met ervaringsdeskundigen, onder leiding van spreekstalmeester Karlijn Kistemaker, neemt je in een aantal nummers mee door het fenomeen burn-out. Een muzikale trip waarin we dát verklanken wat moeilijk gezegd kan worden. Want burn-out, het is en blijft een taboe. Verwacht herkenbare levensverhalen verpakt in pompende pophits en zalvende samenzang. Laat je raken door onze persoonlijke ontboezemingen, met een vleugje ironie.

Ballast Bingo
Waar wil je dit jaar nog vanaf? Dat erfstuk van je tante? Die afzichtelijke vaas? Of dat kerstpakket van je baas? Haal de Marie Kondo in je naar boven en neem die spullen mee waar je maar al te graag zonder kan. En neem iets anders leuks mee naar huis! Speel mee met de Ballast Bingo met een prijzentafel vol andermans trash en jouw mogelijke treasure!

Tekstlezing Bunker – TG ECHO
Bunker gaat over teruggetrokken mensen die niet meekomen in de maatschappij. Uw voorgangers in de donkerte zijn Anna Schoen en Pauline Greidanus. Professioneel depressief én professioneel acteur. Zij lezen een fragment van Bunker, de tekst voor hun nieuwe productie. De tekst komt uit de pen van theatergezelschap Iona&Rineke. Zij maken in 2023 en 2024 verschillende projecten over ziekte en gezondheid.

Punk-poëtisch, activistisch en eigentijds: dat is Theatergroep ECHO. Met nieuw geschreven teksten, die altijd een beeldende en fysieke vertaling krijgen. ECHO onderzoekt de vraag ‘Hoe ons te verhouden tot het ogenschijnlijk maakbare leven?’

Burn Out Bar
De hele avond is de bar open, met vlammende hapjes. Je kan met ons dansen tot middernacht. En daarna, hup hup, verkwikt naar het kerstdiner.

Opgebrand is een avond van Kompagnie Kistemaker in het kader van het burn-out jaar: een jaar aan activiteiten over het fenomeen burn-out.
Opgebrand vindt plaats in Libertas, aan de Klarendalseweg 477-1 in Arnhem.