Missie Márquez Op weg naar het einde (deel 10, 11&12) is genomineerd voor de Joop Mulder Plak 2021

16 juli 2021

De Joop Mulder Plak is een stimuleringsprijs voor talentvolle makers op Oerol. De plak wordt jaarlijks uitgereikt aan een kunstenaar die verassend werk ontwikkelt in het Terschellinger Landschap. Tijdens dit bijzondere jaar, waarin een fysiek Oerol Festival niet mogelijk was, wordt de prijs op 18 september 2021 uitgereikt aan een maker die vernieuwend werk maakte voor Het Imaginaire Eiland of onderdeel uitmaakte van Oerol Next.

Kompagnie Kistemaker is samen met Diederik Kreike, Sien Vanmaele en Ritzah Statia genomineerd voor deze prijs.

De vakjury bestond uit interim hoofd programmering Ira Judkovskaja, artistiek leider Kees Lesuis en programmeurs Farnoosh Farnia, Wendy Moonen, Harry Hamelink & Marin de Boer.

Quote juryrapport:

“De laatste drie delen van Missie Márquez eindigt als theaterfilm. Een long take die in één camerabeweging wordt opgenomen en waarbij alles in één keer perfect moet gaan. De manier waarop Kompagnie Kistemaker het noodlot omarmt heeft, getuigt van moed en veerkracht. De magie van het theater is nog steeds herkenbaar en voelbaar in de film. Dit is geen verfilming van theater, dit is een ode aan de verbeelding.”