BRAM: recensies en publieksreacties

20 juni 2023

We blozen van alle mooie reacties die we krijgen op BRAM. Ongeacht de zinderende zon zat de tribune op Oerol twee keer per dag stampvol. En ook de media zijn fan van BRAM. Een overzichtje:

Bart Grietens

NRC ****

“een boeiend portret”

“De leukste bijdrage komt van geluidenmaker Chris Koopman, die scènes voorziet van bijpassende geluiden, zoals klepperende brievenbussen, een ‘burp’ bij maagpijn en een harde ‘krak’ bij het rechten van een rug”

Brabants Dagblad

“BRAM is een voorstelling die steeds meer diepgang krijgt, zeker als de emoties en persoonlijke ervaringen van de acteurs het stuk binnensluipen”

“Aangrijpend, persoonlijk […] Het is krachtig en strak gespeeld, met veel respect”

Theaterkrant, keuze van de criticus

“Cornelissen is een technisch zeer sterke speler die sensitief en ingeleefd spel plaatst tegenover de aardse, droogkomische podiumpresentatie van Kistemaker”

“Bram blijft lange tijd licht en vrolijk van toon, waardoor de complexiteit van de thematiek je ineens overvalt”

Publieksreacties

“Ik ben eilander, ik kom al 40 jaar op Oerol. Dit is het mooiste wat ik ooit heb gezien” Op zo’n reactie is het lekker spelen natuurlijk. Op Instagram verzamelden we nog meer reacties van ons leuke publiek.

En verder…

En dan was er nog een interview met Karlijn in de Oerol Dagkrant: “Het publiek: zij zijn de sleutel, zij wekken de voorstelling samen met ons tot leven,”

een interview met Daniel in het Brabants Dagblad: “Mijn oma had veel lef, zeker voor die tijd,” een interview met Daniels vader: “Die adoptie was een cadeau”

én BRAM in Opium op Oerol, bij de NPO!