BRAM de podcast online!

30 september 2023

We zijn online! In de vierdelige podcast BRAM pluizen 3 theatermakers de familiegeschiedenis uit van één van hen, Daniel Cornelissen. Daniels oma was beeldend kunstenaar Brammetje Cox. Daniels opa was… Ja, wie was dat eigenlijk? De Voorbijganger? Hun zoektocht brengt ze langs een adoptierapport, een begraafplaats en familieleden van Brammetje. En dan is er nog een DNA-test… Ondertussen bespreekt podcastmaker Serin Utlu het spanningsveld tussen kunstenaarschap en moederschap.


Aflevering 1

“Die jongen is mij een doorn in het oog”. Op de koffie bij Daniels vader Paul, lezen we zijn adoptierapport. We horen hoe hij terugkijkt op zijn vroege jeugd. Waarom heeft Bram Cox destijds haar zoon Paul afgestaan? Wie was Bram als moeder? Er zijn verschillende percepties op haar leven. Karlijn hoopt op een smeuïg verhaal en troont Daniel en Serin mee naar een begraafplaats. Rustplaats van de voorbijganger?
Maar we beginnen bij het begin. En al komen de kinderen van Serin er even tussendoor, de podcast gaat niet over haar. Toch?


Aflevering 2

Zelfs op haar vrije dag zit Serins hoofd vol met Bram. In de speeltuin vraagt ze zich af waarom mensen eigenlijk kinderen willen. Moederschap is niet sexy, in haar werk houdt Serin het liever op de achtergrond. Met journalist Mirthe Berendsen praat ze over moederschap in de culturele sector. Serin ontdekt dat ze meer lijkt op Bram dan ze dacht. Verder spreken we met kinderen van Bram. Is de N’Artiest familie van Daniel? Als niemand ons duidelijkheid geeft, nemen we het heft in eigen handen.


Aflevering 3

Serin moet bekomen van haar verlies. Net als Bram, die van veel afscheid moest nemen. Ondertussen gaat de zoektocht naar de Voorbijganger door. Er zijn zoveel stemmen en meningen over Bram, het wordt steeds moeilijker om een duidelijk beeld van haar te vormen. We horen over deurwaarders, koningin Beatrix en er valt een naam die voor iedereen al bekend was, behalve voor ons. En dan horen we Bram zelf!


Aflevering 4

ding dong! Wij denken dat uw man een buitenechtelijk kind heeft! – De waarheid heeft een hoge prijs. We lopen vast in ons onderzoek. Of toch niet? Serin spreekt met Brams beste vriendin en moet haar mening over Bram bijstellen. Moet je al je keuzes in je leven kunnen verantwoorden? Via een ontmoeting op de wc, een doos Merci en een laatste onthulling komen we aan het eind van ons verhaal. Maar eerst nog de uitslag van de DNA-test!


BRAM de podcast is een samenwerking van Kompagnie Kistemaker en Serin Utlu. BRAM is ook te luisteren op Spotify of Apple Podcast.